Facultatea de Litere
Adresa : Str. Ion Ghica nr. 13, Sector 3, Bucureşti
Telefon : 021 314 00 75 ; 021 314 00 76
Principalul nostru scop este acela de a le oferi studentilor sprijin in propria formare intelectuala, de a ii ajuta sa isi extinda orizontul cultural si lingvistic, precum si cunoasterea unor moduri diverse de a trai si de a gandi. Obiectivul nostru imediat este acela de a pregati profesori, translatori, oameni de presa si alti profesionisti cu o diploma in doua limbi straine moderne.
Decan: Conf. univ. dr. Valeriu Marinescu
Prodecan: Conf. univ. dr. Maria Osiac
Departamentul Filologie Director: Conf. univ. dr. George Volceanov
Consiliul Departamentului
Prin profilul său filologic bine conturat, facultatea noastră a fost prima şi, până nu demult, singura instituţie universitară particulară din România, care a oferit specializarea în două limbi străine.

În prezent, departamentele noastre furnizează o gamă variată de combinaţii posibile de limbi străine. Astfel, specializarea Limba şi literatura străină A include engleza sau franceza, iar la Limba şi Literatura străină B, studentul poate opta pentru engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană sau japoneză .

Primii doi ani de studiu formează un ciclu dedicat studiului disciplinelor de pregătire generală (lingvistică generală, teoria literaturii, literatură comparată), precum şi studiului limbii contemporane, istoriei şi civilizaţiei şi istoriei literaturii la specializările A şi B.

După parcurgerea acestui trunchi de discipline, la începutul anului al III-lea, studenţii pot alege cursuri convenabile pentru o carieră pedagogică sau module care îi formează pentru meseriile de traducători, interpreţi sau terminologi. Tot începând cu anul al III-lea se pun la dispoziţia studentului pachete de cursuri opţionale, care acoperă o multitudine de specializări pe subdomenii, inclusiv limbaje specializate - comercial, juridic sau politic.